Recepten

Frambocella experience

Hier vind je een aantal recepten waarin frambocella een heerlijke toevoeging is. Zowel in gerechten als  in cocktails is frambocella een heerlijk ingrediënt.
Al eens simpel frambocella gemixt met bitter lemon? 

Frambocella Spritz


Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten 2 personen:

½ citroen

6 (bevroren) frambozen

6 ijsblokjes

100 ml frambocella

150 ml prosecco

100 ml bruisend water


Stap 1: snijd de citroen in halve schijfjes. Verdeel deze samen met de frambozen en de ijsklontjes over de twee glazen.

Stap 2: verdeel de Frambocello, Prosecco en bruisend water over de twee glazen. Roer het door elkaar met bijvoorbeeld een lepel of rietje. Het drankje is klaar om geserveerd te worden.


Frambocella Scroppino

 

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten 2 personen:

4 grote bollen citroen sorbetijs

1 grote bollen bosvruchten sorbetijs

40 ml frambocella

100 ml prosecco


Stap 1: zorg ervoor dat de prosecco en Frambocella ijskoud zijn. haal vervolgens een paar minuten voor je begint het ijs er alvast uit zodat deze iets zachter kan worden.


Stap 2: Mix de 5 bollen citroen en bosvruchten sorbetijs in de blender of met een mixer. Mix vervolgens de Frambocella en Prosecco er doorheen. Giet de scroppino in champagne glazen zodat je Scroppino klaar is om geserveerd te worden.


Frambocella tiramisu met frambozen


Bereidingstijd: 2,5 uur

Ingrediënten 8 personen:

2 citroenen

1 vanillestokje

250 g mascarpone

50 g witte bastardsuiker

250 ml verse slagroom

150 ml frambocella

175 g lange vingers

280 g verse frambozen

2 el bevroren frambozen

30 g witte chocolade


Stap 1: maak de citroenen schoon onder de kraan en rasp de gele schil. Bewaar de rest van de citroenen voor stap 3. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de binnenkant eruit met een mespunt. Meng de citroenrasp samen met de binnenkant van het vanillestokje, de mascarpone en suiker in een kom en klop dit los.


Stap 2: Klop in een andere kom de slagroom stijf met een mixer of garde en meng dit samen met mascarponemengsel uit stap 1.


Stap 3: Pers de citroenen uit stap 1 uit in een laag schaaltje of diep bord. Schenk de Frambocella erbij. Doop de helft van het aantal lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de (oven)schaal ermee. Verdeel vervolgens de helft van het mascarponemengsel erover en leg de verse frambozen erop. Doop vervolgens de andere helft van de lange vingers in het frambocella mengsel en verdeel deze weer over de schaal. Hierna kan de andere helft van het mascarpone mengsel erover verdeelt worden.


Stap 4: laat de schaal minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en haal deze pas vlak voor het serveren uit de koelkast. Rasp de bevroren frambozen over de tiramisu en schaaf met een mesje of dunschiller witte chocolade krullen.

Frambocella ijs

 

Bereidingstijd:

Ingrediënten:

100 g frambozen

3 citroenen

125 g poedersuiker

70 ml Frambocella

250 ml verse slagroom

200 g crème fraîche

 

Stap 1: Stamp de frambozen en doe het sap in een schaaltje. Rasp vervolgens de citroenen en pers deze uit. Meng het sap van de citroenen met die van de frambozen, je hebt 100 ml in totaal nodig.


Stap 2: mix het sap met de citroenrasp, poedersuiker en Frambocella, klop deze door elkaar.


Stap 3: Klop de slagroom stijf samen met de crème fraîche en spatel vervolgens het mengsel uit stap 2 er doorheen tot een glad mengsel.

 

Stap 4: draai dit mengsel in een ijsmachine tot het ijs is. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het ook in een bak in de vriezer zetten. Vergeet dan alleen niet om gedurende 4 uur het ieder half uur goed door te roeren.